top of page

Onze dirigent

Kevin Verlaeckt

Kevin begon zijn muzikale studies op 7-jarige leeftijd aan de Stedelijke Muziekacademie voor muziek, woord en dans te Sint-Niklaas, waar hij koos voor de klarinet.
Onder de kundige leiding van Henri De Roeck studeerde hij af aan deze instelling met de grootste onderscheiding en felicitaties van de jury. Hiervoor mocht hij de stadsmedaille van de stad Sint-Niklaas in ontvangst nemen.
Later zette hij zijn studies verder aan het koninklijk muziekconservatorium te Gent bij Eddy Van Oosthuyse (Solist klarinet BFO). Naast het master diploma klarinet (2008) behaalde Kevin tevens de getuigschriften Directie (Brossé), Arrangement en Instrumentatie (Nuyts) met de grootste onderscheiding, de getuigschriften Harmonie en contrapunt (Gistelinck) en Transpositie (Van Acker) met grote onderscheiding. In datzelfde jaar behaalde Kevin ook het pedagogisch diploma binnen de vernieuwde lerarenopleiding (SLO) aan de Universiteit Gent met grote onderscheiding.
Tijdens zijn studies volgde Kevin diverse masterclasses bij oa. Howard Klugh (USA),Karl Leister (Ger), Marie Picard (Can), Robert Spring (USA), Frank Corijn (Bel, solist klarinet Symfonie Orkest van Vlaanderen) Vincenzo Casale (Ita), Marc Kerkhof (Bel, solist basklarinet Belgische Gidsen), Bart Watté (Bel, Solist klarinet Belgische Gidsen), Eva Saliën (Bel, solist klarinet Belgische Gidsen), David Van Maele (Bel, Solist Es-klarinet Belgische Gidsen), Geert Baekelandt (Bel), Alain De Rudder (Bel, solist ‘l Orchestre de Champs Elysées).
Als solist treedt hij regelmatig op met diverse orkesten in binnen- en buitenland. Zo was hij reeds als solist te gast in Friesland tijdens de open Friese kampioenschappen, concerteerde hij een aantal maal met het befaamde Litouwse ‘Ciurlionis-kwartet’, verzorgde hij een aantal recitals in Groot-Brittanië en was hij in 2010 een aantal maal aan het werk te zien met het prachtige nieuwe klarinetconcerto van de hand van Oscar Navarro (Esp).  
Als orkestmuzikant is Kevin verbonden aan het ‘Lumen Symphonicum’. Daarnaast is hij nog zeer actief binnen de kamermuziek bij het Capello-ensemble.
Ook op het gebied van directie is Kevin niet onverdienstelijk. Hij staat momenteel aan het roer van drie verenigingen. Ons orkest loodste hij bij de laatste provinciale concours naar Ere-afdeling met grootste onderscheiding. Tijdens datzelfde concours promoveerde hij met harmonie ‘De Ware vrienden’ uit Pulle van eerste afdeling naar uitmuntendheid met grote onderscheiding. Met Harmonie Arbeid en Kunst uit Kruibeke dwong hij in 2014 de promotie af naar Uitmuntendheid met grote onderscheiding.
Sinds 1 november 2017 is Kevin actief als Campusdirecteur van de Academies (Muziek/Woord/Dans en Beeldende kunsten) van Hoboken.
Onlangs werd hij als dirigent uitgenodigd door Union Musical San Fulgencio (Esp) om een programma te brengen met muziek van Vlaamse componisten. Dit project werd zo goed ontvangen dat het in 2019 opnieuw zal worden hernomen.

bottom of page